Airlie beach en Cairns
De laatste week ben ik in Airlie beach geweest, waarvan 3 dagen op de Whitsundays. Dit heb ik met iemand gedaan die ik tijdens de eerste 2 weken van mijn verblijf in Australie heb leren kennen. Daar heb ik ook Fraser island mee gedaan en het was zeker gezellig!
We hebben 2 nachten op een van de eilanden geslapen wat heel leuk was en het is ook weer eens wat anders. Alleen hadden we wel verwacht dat we ergens op het eiland eten konden kopen, dat was dus niet zo en moesten we het eten van het resort kopen, duur dus! De eerste dag op het eiland wat bij het zwembad gezeten, 2e dag op het eiland rond gelopen en nog weer een slang tegengekomen en de 3e dag gingen we een dagtour doen op een catamaran. Op de catamaran met zo'n 80 man de hele Whitsundays door gevaren en ook bij Whitehaven beach gestopt (super wit strand met heel helder water). Met dit zand worden de beste lensen en verrekijkers mee gemaakt wat nergens op de wereld te vinden is, heel speciaal dus!
Toen nog 4 dagen in Airlie beach gebleven en daar heb ik nog wat met die Nederlanders (Coen en Bob) en Ieren (Kieren en Rachel) die ik van Noosa ken mee gedronken, leuk om ze daar weer te zien! Iedereen gaat hier dezelfde kant op dus die zie ik over een paar dagen hier (in Cairns) weer. Net dus na een busreis van 10 uur in Cairns aangekomen, nog niet veel gezien want ik ben in de avond aangekomen. Morgen daarom de hele dag de tijd nemen om deze nieuwe plek te verkennen en kijken wat er in de buurt te doen is. Zo weet ik dat ik natuurlijk naar het Great Barrier Reef kan, maar ook naar Cape Tribulation (regenwoud) en kan gaan white water raften (beste plek om dat in Australie te doen). Cairns is waarschijnlijk het hoogste puntje waar ik in Australie ga zijn, maar liefst 47 uur met de bus van Sydney.
En dat was het weer voor even!