Blue Mountains
Nu weer een paar weekjes verder, dus weer wat nieuwe dingen beleefd.
De 2 Denen zijn helaas vertrokken omdat ze geen baan konden vinden en zaten dus krap bij kas. Ze waren van plan hier nog 3 maanden te blijven maar vanwege het geld moesten ze dus weer terug.. Maar we hebben afgesproken om naar Denemarken te rijden als we terug in Nederland zijn, dus ben benieuwd of dat inderdaad doorgaat.
Gister ben ik met Justin naar de Blue Mountains gegaan, een groot natuurgebied met veel bergen, ongeveer 2 uur rijden met de trein ten westen van Sydney. Best indrukwekkend om dat allemaal te zien, maar je moest er wel wat voor over hebben om een dagje door de bergen te lopen. We zijn ongeveer 5 uur bezig geweest met lopen: eerst 800 treden naar beneden (ongeveer 300 meter), toen om de 3 sisters gelopen, langs de grote waterval en toen naar andere bergen. Aan het eind van de dag dus weer 800 treden omhoog gelopen in de vochtige omgeving, dus er verschenen wel een aantal zweetdruppels op mijn voorhoofd. Uiteindelijk hebben we waarschijnlijk maar 0.5% van de Blue Mountains gezien, dus het is echt een heel groot gebied.
Nog steeds elke dag op zoek naar een job, maar ik denk dat ik over een week ga WWOOF'en, iets waar ik op m'n werk in Nederland van heb gehoord en nu ook wel vaak hier hoor. Het staat voor 'Willing Workers On Organic Farms', dus dan moet ik ongeveer 4 uur per dag op een biologische boerderij werken en daar krijg ik eten en accommodatie voor terug. De rest van de dag kan ik met andere werkers gaan zwemmen of de omgeving wat bekijken en uitrusten, want ik wordt nu wel wat onrustig van zo'n drukke stad. Dit werk is veel makkelijker te krijgen, omdat de meesten betaald werk willen krijgen, wat dit niet is.
Michiel komt 26 feb. aan in Brisbane en gaat daar ook proberen werk te vinden, dus na mijn WWOOF voor 2 of 3 weken ga ik denk ik naar Brisbane en dan over een maandje gaan we misschien meer naar het noorden langs de oostkust. We hadden ook nog een 4 daagse pakketje gekocht voor de Whitsundays en Airlie beach dus kunnen we die mooi gebruiken als we daar in de buurt zijn.
Dit was het weer voor nu. Groet'n uit Ozzy.
Hee Jarmo, leuk om op de hoogte te blijven van al je avonturen! Hoop dat dat WWOOF'en gaat lukken! Ben benieuwd. Groetjes, Ninja