Terug van Surf camp
Ik ben net een dagje terug van Surf camp en het waren echt de beste 4 dagen tot nu toe in Australie. Eten, accommodatie, gezelligheid en vooral de surflessen waren uitstekend.
Dag 1:
Maandag om 7:15 Surf camp bus van centraal station in Sydney met z'n 50en genomen. Na 2 uur waren we in Seven mile beach aangekomen en we gingen om 11:00 al het water in voor het eerste surf les die 2 uur duurde. We leerden al meteen hoe je op het bord moet staan en dat lukte redelijk na de eerste surf les. In ons groepje moesten we een surfboard in het zand tekenen en daaropoefenen om het vervolgens op de golven uit te oefenen (de 50 man werd in 3 groepen verdeeld en elk groep had 2 instructeurs). Toen terug naar het campus gelopen, veel lekkere broodjes gegeten enprofessional surfers in filmpjes zien surfen op een tv die in de eetruimte is. Aan het eind van de middag gingen we weer terug naar het strand voor de 2e les. In de avond was er een bbq en daarna hebben we met de groep soort van verstoppertje met tikken gespeelt, haha. Klinkt kinderachtig maar was wel super leuk.
Dag 2:
Om7 uur hadden we ontbijt dus flink vroeg op moeten staan. Om half 9 waren we in het water voor de 3e les. Gister was ik begonnen op 9 foot en vandaag kreeg ik een 8 foot, wat moeilijker te hanteren is maar ook meteen wat sneller en makkelijker te draaien. Eerst evende spieren strekken en toen weer een surfboard tekenen in het zand wat we daarna in de praktijk uitoefenden. Vandaag hebben we de 'shuffle' geleerd. Als je de shuffle doet moet je meteen na het opstaan een stapje vooruit doen om je lichaam meer naar het centrum te brengen. Op die manier kun je voor de golf blijven en dus langer op je board staan. Na elke les is er verbetering te merken dus dat was zeker motiverend om door te gaan. Het geeft echt een kick om op een surfboard te staan en all the way to the beach door een golf gebracht te worden. Vandaag ook weer 2 lessen en in de avond gingen we met 5 man pokeren en een bier als inzet gedaan. Daarna naar de pub op het heuveltje en een biertje in moeten leveren, hehe.
Dag 3:
Vandaag konden we wat langer uitslapen, 9 uur ontbijt en om 11 uur het water in.Vandaag hebben we geleerd om een draai te maken en dus across the wave te gaan, zoals je in de professional surf filmpjes ziet. Ik heb het nog niet geprobeerd want ik wou nog wat oefenen om langer op het bord te blijven. Dat was zeker gelukt en er wasdus een flinke verbetering ten opzichte vangister. In demiddag dus across the wave geprobeerd en dat ging een beetje.
Dag 4:
Laatste dag vandaag en we moesten om 6 uur al onze wetsuit aantrekken om om half 7 al inhet water te zijn.De reden dat het zo vroeg was is omdat wenatuurlijk vandaag weg gingen enbeide lessen dus vroeger gedaan moesten worden, en omdat er dan geen wind is watperfect is om te surfen. Ik hebvandaagop een 7 foot gesurfd, dus ik ben van 9 naar8 naar 7 gegaan. Across the wave gegaan en helemaal naar het strand gesurfd, echt een kick krijg je daarvan enzo werkt surfen ontzettend verslavend. Laatste les was om 11 uur en toen konden we gewoon zelf surfen dus dat de instructeurs je niet meer helpen, tenzij je er om vraagt natuurlijk.Om 1 uur uit het water en toen om 4 uur de bus naar Sydney genomen, waar we om 7 uur met z'n allen naar een bar gingen en daar gratis pizza en bier kregen, dus zeker mooie afsluiting van het surf camp. Veel mensen die ik daar ontmoet gingen meteen door met de bus naar Byron bay om 11 uur want die hadden of een 7 day package of 14 day package, dus even wat nummertjes gekregen en bellen als ik ook weer in Byron bay of Brisbane zit.
Ny zit ik dus weer in Sydney, nog steeds met Justin, Jonas en Sigurd en alle 3 hardop zoek naar een baantje in Sydney of ergens anders. Waarschijnlijk blijf ik nog een week in Sydney en dan kijken waar het volgende avontuurtje naartoe gaat.
Dit was het weer voor nu, ajus!
Hey surfdude!
Het klinkt alsof je echt super naar je zin hebt. Surfcamp lijkt mij supergaaf! Ik heb alleen in Zuid-Frankrijk gesurfd en ik lag meer in het water dan dat ik op mijn plank stond. Ben benieuwd naar de foto's/filmpjes van het surfen.
Nu was de inzet met pokeren nog bier. De volgende keer strippokeren met mooie vrouwen zeker!
Veel plezier en ben benieuwd naar je volgende avondturen!
Arjan
YO!
Ik heb je een mailtje gestuurd.