jarmowilkens.reismee.nl

Yamba

Het busje is al bijna helemaal uit elkaar gevallen, de bumper hangt er half af omdat een kangoeroe voor de auto sprong toen we 100 km/h reden, er zit een grote barst in de voorruit en alleenhet linker licht doet het nog!

... nee, grapje, het busjedoet het (tot nu toe) prima! Maandag het busje gekocht en woensdag ermee vertrokken uit Sydney, we hebben nu al in totaal 816 km ermee gereden en nog niet echt problemen mee gehad. Wel zijn we de lichten een keer vergeten uit te doen toen we even stopten bij het 'Australian reptile park' (75 km ten noorden van Sydney), dus was de accu helemaal leeg gelopen. Gelukkig was er een aardige meneer die ons helpte de accu op te laden met zijn auto.

Dat reptielen park was heeeeel mooi, veel verschillendehagedissenen slangen gezien.Er waren ook grote krokodillen, spinnen en giftige kikkersin terrarium enlopende kangoeroes die we mochten voeren. We kwamenop precies het goede moment omdateen reptielen show net was begonnen. Ze lieten een aantal slangen zien en vertelden wat er over. Het publiek mochtze ook vast houden en natuurlijk heb ik mijn kans niet laten gaan en 2 slangen even in mijn handen gehad. Ik heb ook een slang over mijn nek gehangen, heel apart gevoel is dat. De foto's ervan zet ik er nog wel eens op.

Na het reptielen park meteen doorgereden en gestopt bij Port Macquarie om te overnachten. Niet echt veel gedaan daar, dus in de ochtend zijn we meteen weer door gegaan. Toen zijn we in Yamba gestopt want we hadden gehoord dat daar een plek is waar je van rotsen kan afspringen, dus moesten we sowieso even bekijken. Gister en vandaag dus van de rotsen af gesprongen en dat is echt een heel gaaf gevoel, al die adrenaline die in je bloed stroomt als je van een 13 meter hoge rots in het water springt! Het was wel even in je broek schijten in het begin, maar toen we andere mensen eraf zagen springen dachten wij: dat kunnen wij ook! Natuurlijk ook foto's en filmpjes ervan die ik nog wel eens upload.

Verder koken we in de avond altijd wat pasta met het kookgerei en gas fles die we erbij kregen, in de avond eventjes een barretje in en met wat locale surfdudes en chicks een praatje maken. Wel gezellig dus altijd.. en er is ook een hele mooie sterrenhemel hier dus ook al een keertje op het strand gelegen en naar boven gekeken met niet te vergeten: een biertje (Toohey's). Ik heb hier voor het eerst een satelliet gezien, het lijkt gewoon op een ster die heel snel om de aarde draait, heel apart.

Sinds donderdag dus in Yamba en we gaan morgen vertrekken naar Byron bay, waar we een weekje blijven en dan gaan we na kerst weer terug naar Sydney. We weten nog niet hoe we het dan met de accommodatie doen maar dat zien we dan nog wel, want we kunnen alleen in het busje slapen op een camping plaats, wat 40 km van het centrum is. Komt wel goed.. we vinden wel een oplossing.

Dat was het weer voor nu,

Groet'n uit Yamba!

Stephan

Ik zie dat je niet reageert op reacties van reismee, maar ok, ik vraag toch maar: waarom ga je niet couchsurfen als je de hele tijd op een camping moet gaan zitten.
anyway je krijgt de groeten van jamo (james) en mn paps.
Plus ik heb je nog een mailtje gestuurd.

Klaas & Ninja

Hay Jarmo,

Wat ontzettend leuk om over al je belevenissen daar aan de andere kant van de wereld te lezen! Jullie busje is trouwens echt superstoer!! Dat moet een chick magnet zijn!

Take care & groetjes