jarmowilkens.reismee.nl

Sydney

2e dag in Sydney, bevalt me al veel beter dan de eerste dag.

Gister (om 11:40 aangekomen, lokale tijd) was ik ontzettend moe en door alle drukte in de stad had ik nog weinig concentratie over, dus even aan het eind van de middag 3 uurtjes geslapen, daarna wat Thais gegeten in de buurt en dan meteen weer mijn bedje in gedoken. Ik zit met 5 anderen op de kamer: 1 Amerikaan van ongeveer 55, maar ook 2 Canadezen en 2 Denen, alle 4 rond de 22 jaar oud. Het zijn aardige mensen en doen gelukkig rustig in de kamer als je aan het slapen bent.

Vandaag een goed ontbijt gehad bij de hostel en om 9:00 moesten de mensen die ingeschreven staan bij de 'Work and Travel Company' verzamelen bij de receptie. Daar een aardige Zweed ontmoet van 19 jaar en mee gelopen naar het kantoor. Bij het kantoor hadden we een 3 uur durende orientatie presentatie wat voornamelijk ging over registratie van bank rekening en Tax file number (wat ik aan een employer moet laten zien), een 4 daagse surf camp 2 uur rijden ten noorden van Sydney (lijkt me wel interessant), alle toeristische plekken van heel Australie en alle kortingen die ik krijg . Ik heb hierdoor al een beter idee gekregen van wat ik wil gaan doen: 2 maanden in Sydney blijven, 4 daagse surf camp, naar Brisbane waar de Steve Irwin zoo is en in de buurt werken voor 1 maand, door naar Airlie beach voor een paar weken en dan naar Cairns ook voor een paar weken. Ik wil in ieder geval dus de East coast af met de 'hop on - hop off' bus, waar ik zo meer informatie over krijg en veel korting. Misschien dat er nog meer tussenstops komen op de weg naar Cairns. Ik heb tijdens deze orientatie presentatie trouwens ook nog een aardig Engels jongen ontmoet van 19 jaar waar ik al eerder een beetje contact mee had, dus mooi dat ik hem gevonden heb.

Vanmiddag ga ik denk ik de Sydney tower in om een goed overzicht van Sydney te krijgen en voor vanavond heb ik me voor een gratis etentje ingeschreven waar ik nog meer mensen ga ontmoeten. Daarna zeker eventjes de barretjes 'bekijken'. Morgen misschien een tour door Sydney maken met speciale bussen waar ik mee in en uit kan stappen.

Foto's komen er binnenkort op! Ajus!