jarmowilkens.reismee.nl

Taipei

Wat een lange dag vandaag in Taipei, gelukkig heb ik me wel erg goed kunnen vermaken! Het was prachtig weer, 24 graden met zon. Ik ben ongeveer 6 uurtjes van het vliegtuig geweest en direct naar het Taipei 101 gegaan: 2 na hoogste gebouw ter wereld, 508 m hoog. Na 60 minuten in de bus gezeten te hebbenkwam ik bij het gebouw aan en het eerste waar je in komt is in een mega luxe winkelcentrum. Daar even wat rond gekeken en toen naar de 4e verdieping gegaan, omdat ik van daaruit het gebouw in kon. Voor 9 euro kon ik al naar de 91e verdieping, wat maar liefst 388 m hoog is!

Daarna met de metro naar het centrum gegaan, wat rond gelopen en veel sushi gegeten. Om ongeveer half 8 de bus naar het vliegveld genomen, ook een uurtje rijden en dus ruim op tijd aan gekomen. Ik ga zo maar eens boarden, vliegtuig vertrekt over half uurtje. Waarschijnlijk val ik meteen in slaap want ik heb al ruim 30 uur niet geslapen.

Gelukkig zat ik naast een beetje rustig persoon in het vliegtuig. In het begin ging ze wel veel hoesten dus ik vreesde al dat et de hele reis zo door ging, maar dat hield al snel op gelukkig.

Ajus!

Papa

Leuk te lezen over de Taipei 101. Ben benieuwd of je in Australie ook hoog de lucht in kan met de lift.

marita

de Burj Dubai valt erbij in het niet...