jarmowilkens.reismee.nl

Brisbane

Hoi allemaal,

Sinds woensdag ben ik in Brisbane, een heel stuk noordelijker dus! Ik heb er 14.5 uur met de trein over gedaan en kwam 's ochtends om 7 uur aan. Niet zoveel geslapen in de trein want er waren kleine kindjes die gillend door de gang renden en mensen die hardop praatten.Dus toen na aankomst naar de dichtstbijzijnde hostel gegaan en daar een paar nachten geboekt. Ik zit nu in een 13-bed dorm dus dat zijn een hoop mensen. Er zitten 2 andere nederlanders waar ik wat mee gepraat heb en al meteen uitgenodigd voor een feestje zaterdag avond. Maar er zitten ook snurkers in de kamer: 1 snurkte zo hard dat mijn oren bijna begonnen te suisen, dus heb hemeven wakker gemaakt en gezegd dat ie moest stoppen. Gelukkig heeft hij naar mijn advies gehoord en kon ik, ook de rest, in rust verder slapen.

De eerste 2 dagen wat in de stad rond gelopen en al redelijk veel gezien: Botanical gardens, Lagoon (wat een hele mooie uitzicht op de stad heeft), Queensland Museum (jahaa, ik ga vrijwillignaar een museum mam!) en de Roma Street Parklands (grootste sub-tropische park in een stad van de wereld). In het Queensland museum heb ik onder andereeen opgezette dinosaurier gezien, eenopgezette schildpad van 2m groot gezien (leatherback turtle), een heleboel opgezette insecten en andere beesten die te vinden zijn in Australie, en de zeldzame en bijna uitgestorven dieren in Australie.

Vandaag naar Mt. Coot-tha (30 min met bus) waar ik in de botanical gardens ben geweest. Je kon daar ook een heleboel zien: Tropical display dome, Lagoon en bamboo grove, Rainforests, Japanese garden, Fern house, Cactus house en Bonsai house. Daar een paar uur rondgelopen en toen ik terug was heb ik weer in mijn WWOOF boek gekeken en een paar adressen opgebeld. Na 3 mensen bellen had ik beet: ik ga maandag naar een kleine plek genaamd Samford waar ik dus weer ga WWOOFen!

Ik denk dat ik daar ongeveer 2 weken wil blijven en dan door naar Noosa waar ik wat met Michiel ga afspreken want daar zit hij op het moment. Daarna met Michiel en misschien anderen Fraser island bekijken en ook de Whitsundays en Airlie beach. Daarna door naar Cairns waar ik wil duiken en misschien naar Alice springs (midden van Australie) waar ik Uluru's rock kan zien (een grote sandstone rock formation en is listed as a World Heritage site). Daar een paar dagen blijven en dan Melbourne bekijken en waarschijnlijk zit mijn tijd er dan bijna al op! Maar daar ga ik nog niet aan denken, eerst nog een heleboel te bekijken hier!

Dit was het weer voor even,

Ajus.